Hoe werkt beleggen via internet?

“Als ik ga beleggen via internet wordt er dan nog wel bewaarloon in rekening gebracht?”
Ja, voor zover bekend is er nog geen enkele instelling die deze kosten niet in rekening brengt aan haar cliƫnten. Deze kosten worden aan u in rekening gebracht omdat de bank uw portefeuille in bewaring heeft, en zij zorg dragen voor splitsingen en dividenduitkeringen.

“Hoe word ik op de hoogte gehouden van emissies als ik minder contact heb met het bankkantoor?”
Op de site www.beursintroductie.nl staat een lijst met publicaties van bedrijven die via de media kenbaar hebben gemaakt dat zij een beursgang overwegen of op termijn een notering aanvragen. Ook is er een agenda met daarin de bedrijven die serieuze beursplannen hebben met daarbij de begeleidende bank en de verwachte periode van emissie. Als u uw e-mail adres achterlaat stuurt Beursintroductie.nl u automatisch een mailtje bij officiƫle aankondiging van een introductie met de specificaties zoals uitgifteprijs, omvang van de uitgifte, toewijzing en dividendgerechtigdheid.

“Ik wil wel beleggen per computer, maar niet via het internet, kan dat?”
Ja, bij ABN Amro, Postbank en SNS kunt u met behulp van een modem aanloggen bij uw bank. U dient hiervoor een programma op uw eigen computer te installeren. Deze software krijgt u van uw bank.

“Wat is een Voice Response Systeem?”
Door middel van een Voice Response Systeem (VRS) kunt u via de druktoetsen van uw telefoon een volledig automatisch een order inleggen. Een stem leidt u stap voor stap door het menu (‘toets 1 voor koop of toets 2 voor verkoop). Alex, Postbank en VEB Bottom-Line maken gebruik van een dergelijk systeem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *