Waar moet u op letten bij de keuze van een internetbroker?

Keuze voor een internetbroker

“Waar kan ik handelen via internet?”
U kunt handelen via negen Nederlandse aanbieders, maar ook via Europese en Amerikaanse internetbrokers. Een overzicht van de aanbieders met gedetailleerde informatie per bank vindt u HIER.

“Waar moet ik op letten bij de keuze van een internetbroker?”
Belegger.NL onderscheidt een zestal categorieën:

Prijs
Transactiekosten voor aandelenorders, optie-orders en eventueel orders voor buitenlandse beurzen en… let ook op bewaarloon.
Belegger.NL heeft een calculator waarmee u uw totale jaarlijkse kosten kunt berekenen. Ga naar de calculator…

Producten en dienstenaanbod
Kunt u handelen in aandelen, warrants, ASAS-fondsen, opties, buitenlandse beurzen en futures? Kunt u u inschrijven op emissies en kunt u annuleren? Hoe zit het met de integratie van andere bankdiensten, zoals een spaarrekening, rekening-courant en creditcard?

Markt-en Koersinformatie
Zijn de koersen die u krijgt real-time of zijn de koersen vertraagd? Verschaft uw internetbroker nieuws, heeft zij een agenda en krijgt u koop- en verkoopadviezen?

Order-en portefeuilleinformatie
Krijgt u een portefeuille-overzicht wanneer u dat wilt tegen de laatst bekende koersen? Kunt u uw orders teruggemeld krijgen via email of SMS?

Klantenservice
Is uw internetbroker ook buiten handelstijden geopend en reageert uw internetbroker snel en goed op uw emails? Kunt u al uw gewenste informatie zowel via internet, medewerker als kantoor krijgen?

Systeem
Stuurt uw internetbroker uw orders direct of vertraagd naar de beurs? Kunt u gedekt schrijven? En op welke manieren kunt u uw orders opgeven als het systeem niet werkt en tegen welk tarief?

Belegger.NL heeft informatie verzameld over mogelijkheden bij internetbrokers; klik HIER voor meer informatie.
Ook heeft Belegger.NL een tevreenheidsonderzoek gehouden onder ruim 800 beleggers; bekijk HIER de resultaten.
Ook kunt u terecht op ons FORUM en bekijken wat andere beleggers zeggen….

“Wat is de goedkoopste internetbroker?”
Belegger.NL heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de goedkoopste internetbrokers van Nederland voor verschillende categorieën beleggers. HIER vindt u de resultaten.

“Waarom zou ik niet beleggen via een Amerikaanse internetbroker?”
Amerikaanse internetbrokers hanteren vaak lagere transactiekosten dan Nederlandse internetbrokers. Vooral voor grotere orders loopt het verschil op. Als u veel handelt op de Amerikaanse beurzen, is een rekening bij een Amerikaanse broker te overwegen. U moet echter wel bedenken dat:

– U uw geld moet overboeken naar Amerika. Dit brengt kosten en gedoe met zich mee
– U bij het wegvallen van een internetverbinding geen mogelijkheid heeft uw orders via een medewerker op te geven
– U bij problemen contact moet opnemen met een Engelstalige helpdesk en inbelt tegen hogere tarieven
– U bij juridische conflicten te maken heeft met de Amerikaanse wetgeving en klagen of procederen een stuk lastiger is dan bij een Nederlandse broker
– U via een Amerikaanse internetbroker niet kunt handelen op de Nederlandse beurzen – – De Engelse taal een probleem voor u kan zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *