Waar moet u op letten bij de keuze van een internetbroker?

Keuze voor een internetbroker

“Waar kan ik handelen via internet?”
U kunt handelen via negen Nederlandse aanbieders, maar ook via Europese en Amerikaanse internetbrokers. Een overzicht van de aanbieders met gedetailleerde informatie per bank vindt u HIER.

“Waar moet ik op letten bij de keuze van een internetbroker?”
Belegger.NL onderscheidt een zestal categorie├źn:

Prijs
Transactiekosten voor aandelenorders, optie-orders en eventueel orders voor buitenlandse beurzen en… let ook op bewaarloon.
Belegger.NL heeft een calculator waarmee u uw totale jaarlijkse kosten kunt berekenen. Ga naar de calculator…

Producten en dienstenaanbod
Kunt u handelen in aandelen, warrants, ASAS-fondsen, opties, buitenlandse beurzen en futures? Kunt u u inschrijven op emissies en kunt u annuleren? Hoe zit het met de integratie van andere bankdiensten, zoals een spaarrekening, rekening-courant en creditcard?

Markt-en Koersinformatie
Zijn de koersen die u krijgt real-time of zijn de koersen vertraagd? Verschaft uw internetbroker nieuws, heeft zij een agenda en krijgt u koop- en verkoopadviezen?

Order-en portefeuilleinformatie
Krijgt u een portefeuille-overzicht wanneer u dat wilt tegen de laatst bekende koersen? Kunt u uw orders teruggemeld krijgen via email of SMS?

Klantenservice
Is uw internetbroker ook buiten handelstijden geopend en reageert uw internetbroker snel en goed op uw emails? Kunt u al uw gewenste informatie zowel via internet, medewerker als kantoor krijgen?

Systeem
Stuurt uw internetbroker uw orders direct of vertraagd naar de beurs? Kunt u gedekt schrijven? En op welke manieren kunt u uw orders opgeven als het systeem niet werkt en tegen welk tarief?

Belegger.NL heeft informatie verzameld over mogelijkheden bij internetbrokers; klik HIER voor meer informatie.
Ook heeft Belegger.NL een tevreenheidsonderzoek gehouden onder ruim 800 beleggers; bekijk HIER de resultaten.
Ook kunt u terecht op ons FORUM en bekijken wat andere beleggers zeggen….

“Wat is de goedkoopste internetbroker?”
Belegger.NL heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de goedkoopste internetbrokers van Nederland voor verschillende categorie├źn beleggers. HIER vindt u de resultaten.

“Waarom zou ik niet beleggen via een Amerikaanse internetbroker?”
Amerikaanse internetbrokers hanteren vaak lagere transactiekosten dan Nederlandse internetbrokers. Vooral voor grotere orders loopt het verschil op. Als u veel handelt op de Amerikaanse beurzen, is een rekening bij een Amerikaanse broker te overwegen. U moet echter wel bedenken dat:

– U uw geld moet overboeken naar Amerika. Dit brengt kosten en gedoe met zich mee
– U bij het wegvallen van een internetverbinding geen mogelijkheid heeft uw orders via een medewerker op te geven
– U bij problemen contact moet opnemen met een Engelstalige helpdesk en inbelt tegen hogere tarieven
– U bij juridische conflicten te maken heeft met de Amerikaanse wetgeving en klagen of procederen een stuk lastiger is dan bij een Nederlandse broker
– U via een Amerikaanse internetbroker niet kunt handelen op de Nederlandse beurzen – – De Engelse taal een probleem voor u kan zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *